Sziklakert


Érdemes már az elején átgondolni néhány alapvető kérdést a leendő kert funkcióját illetően, majd a felmérés során megbeszélni mire is gondoltunk, mit szeretnénk, mindez mennyire megvalósítható, vagy esetleg a szakember milyen alternatívát javasol, így biztosak lehetünk benne, hogy egy praktikus, könnyen ápolható és igazán élvezhető kertet tudhatunk majd magunkénak.


Spiegel Ákos

2013. március 16., szombat

Dísznövények tavaszi fenntartó metszése: sziklakert



Tavaszi „kertbeindítás”

A tavasz közeledtével egyre több helyen találkozunk a kertbeindítás, fűbeindítás kifejezéssel, ami félreértésre adhat okot. Mindenképpen szeretnénk ezt pontosítani, mivel a kerti növény és a fű is beindul magától, ugyanakkor, ha egy kicsit még segítünk is, akkor könnyebben és gyorsabban tud majd növekedni és szépülni.
Tehát a tavaszi metszés célja nem a kertbeindítás, hanem az, hogy a növények kisebbek maradjanak, sűrűbb hajtásrendszert alakítsanak ki, ezáltal több virág, vagy virágzat alakuljon ki rajtunk. Ha odafigyelünk, kisebb helyen is nevelhetünk eredetileg jóval nagyobbra növő fajokat, fajtákat is az eredeti formájuk megtartásával. Továbbá ezzel a kis törődéssel visszaszoríthatjuk, vagy ami még jobb, megelőzhetjük a növények betegségének elterjedését is. Ezért kell tavasszal ezzel a kerti munkával kezdeni a kertünk ápolását.


Sziklakert márciusban
sziklakert

sziklakert

sziklakert


A fenntartáshoz szükséges kertápolási munkák nagy része elsajátítható, a kerttulajdonos pár év alatt szinte mindent megtanulhat, mi ebben segítséget nyújtunk. Később pedig elég lesz évente egy-egy alkalommal szakembert hívni.


2013-03-16