Sziklakert


Érdemes már az elején átgondolni néhány alapvető kérdést a leendő kert funkcióját illetően, majd a felmérés során megbeszélni mire is gondoltunk, mit szeretnénk, mindez mennyire megvalósítható, vagy esetleg a szakember milyen alternatívát javasol, így biztosak lehetünk benne, hogy egy praktikus, könnyen ápolható és igazán élvezhető kertet tudhatunk majd magunkénak.


Spiegel Ákos

2011. június 19., vasárnap

Modern kert


Modern kertkialakítás


Mikor tiszta és átlátható a terület, jöhet a szegélyezés és a meglévő öntözőrendszer átalakítása az új kertkialakításhoz. Növények ültetése előtt nagy sziklákat helyezünk el, ami megtartja, támasztja a földet és kerti dekoráció is egyben.

kertépítésmodern kert

Modern házhoz modern kertet szeretnénk, odaillő növényekkel és mutatós nagy tipegővel. Már kiválogattuk a megtartandó növényeket, hozzá szépeket ültettünk. Bent vannak a sziklák is és a szegélyek is. Figyelve a ház színét, szürke kavicsot is töltöttünk egyes részekhez, ami nagyon sokat dobott a modern kerti harmónián.

modern kertkertépítés

Itt a nyár és vele a jó idő, elkészült a hangulatos kerti pihenő, amit egy szaletlivel, beton kerti lépcsővel és hozzá sziklakerttel tettünk vonzóbbá. Fontos, hogy a kertépítő maradjon a stílusnál és könnyen ápolható kertet alakítson ki, hogy minél több időt tudjunk kint tölteni, inkább pihenéssel, mint kertápolással.

kertépítéssziklakert

Modern kert építése videó


Heti pár órával fent tudjuk tartani kialakított kertünket, ami eleinte több odafigyelést igényel. Hamar beletanulhatunk a kertfenntartásba is, kinek mennyi kedve és ideje van. Persze hosszútávon segítséget nyújtunk az ápolási munkákban is.

Tovább a cikkhez: http://s-d.hu/kert/cikkek/modern_kertkialakitas.php
Kapcsolódó cikk: http://sziklakert.blogspot.hu/2012/07/sziklakert-epitese-es-beultetese.html

2011-06-19


Kertépítés: Spiegel Ákos: 06 30 530 62 52
Fotók és videók: Spiegel Ákos
Írta: Spiegel Ákos

Nincsenek megjegyzések: